Austra in Control Club

June 18, 2015
Control Club
Constantin Mille Nr.4
Bucuresti

Formația electro-pop canadiană Austra va concerta, în premieră la București, joi, 18 iunie, la Control ClubÎnființată în 2009, la Toronto, Austra înseamnă Katie Stelmanis (voce, clape), Maya Postepski (tobe) și Dorian Wolf (chitară bas). Trupa s-a impus pe scena muzicală internațională odată cu lansarea albumului de debut, Feel It Break (Paper Bag Records/Domino, 2011), nominalizat la Polaris Music Prize și Juno Awards și desemnat cel mai bun album al anului de către Toronto Star și New York Magazine.

Combinația inedită de muzică electronică și timbrul deosebit al solistei Katie Stelmanis, o artistă de origină letonă, cu background în muzica clasică și de operă, a fost comparat de critici cu sound-ul lui Kate Bush, Cocteau Twins, Fever Ray sau Depeche Mode.

De atunci, Austra și-au confirmat statutul prin numeroase apariții live și prin lansarea unui nou album de studio, Olympia (2013), precum și a EP-ului Habitat (2014). Compus de Stelmanis în colaborare cu membrii trupei sale live, Olympia este un disc pop cu influențe eclectice, de la muzica sud-americană cu instrumente de suflat, la muzică tradițională din Est, curentul industrial al anilor ’80 și Chicago house.

Pentru că nu își găsea locul pe cele două albume, single-ul Habitat a fost lansat, anul trecut, sub forma unui EP, alături de trei piese noi, instrumentale. „Habitat este o piesă mai veche, am așteptat trei ani să o lansăm. E un experiment muzical electronic euro-style, produs cu drag de mine, Maya și Dorian”, spune Katie Stelmanis. „Deși pe internet circulau mai multe versiuni live ale acestei piese, am vrut neapărat să o lansăm ca material discografic de sine-stătător.”

În prezent, Austra se află într-un turneu european de amploare, ce va include și Bucureștiul, și au anunțat că lucrează la un nou album.

Austra – Habitat (video): http://www.youtube.com/watch?v=3FgXIjWFTks

Habitat is up there with the Canadian electronic trio’s catchiest tunes to date, as Katie Stelmanis’ voice takes on a more soulful tone than usual on a cascade of sticky hooks – Rolling Stone

Habitat EP can be defined as a little labour of love – The 405

One of the band’s most overt dance tracks, with clear elements of trance and house – Drowned in Sound

www.austramusic.com

========================================
Concertul AUSTRA este organizat de Control Club în colaborare cu Oneday.ro

Biletele la concertul Austra din Control Club pot fi achiziționate în avans, la prețul de 60 lei, online prin Eventbook.ro (http://eventbook.ro/event/concert-austra-control-bilete) și de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4), Librăria Engleză Anthony Frost (Calea Victoriei, nr. 45) sau Librăria Franceză Kyralina (George Enescu, nr. 8).shock drop air force 1 full uv reactive | New Balance 991 Footwear

AUSTRA 18 Iunie 2015
Abonează-te pentru noutăți
Ne găsești și aici:

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?