Fanfarlo la Club Control

March 12, 2014
Control Club
Constantin Mille, nr. 4
Bucuresti

Indie folk londonez, live la București! Formația britanică Fanfarlo va concerta, în premieră în România, pe 12 martie, în clubul Control. Concertul face parte din turneul de promovare a noului album Fanfarlo – Let’s Go Extinct. Biletele s-au pus în vânzare online prin Easytickets.

Înființată în 2006 de muzicianul de origine suedeză Simon Balthazar, Fanfarlo îmbină în muzica sa elemente folk, indie rock și post-punk, folosindu-se de o gamă eclectică de instrumente, de la vioară și mandolină, la trompetă și ferăstrău muzical. Trupa are în palmares trei albume: Reservoir (2009), Rooms Filled With Light (2012) și proaspăt-lansatul Let’s Go Extinct (2014), comparat de presa din Marea Britanie cu „Coldplay la debut”.

Prezentat ca un album conceptual despre evoluția omenirii și viitorul posibil care ne așteaptă, Let’s Go Extinct este, înainte de toate, un album pop reconfortant, inspirat atât de experimentele electro ale lui Raymond Scott, cât și de Brian Wilson sau Fleetwood Mac. „Toate cântecele pe care le-am scris par să vorbească într-un fel sau altul despre întrebările la care teoria evoluționistă încearcă să răspundă: unde ne aflăm acum și încotro ne îndreptăm? Să vorbim despre ciudățeniile noastre și ale semenilor noștri! Așa că, ne-am apucat să tratăm subiectul cu seriozitatea unor adolescenți puși pe șotii”, spune Simon Balthazar, cântărețul și principalul compozitor al trupei.

Înregistrat într-un studio dintr-un sat izolat, în Țara Galilor, noul album Fanfarlo are fără îndoială o componentă metafizică. „Ne-am inspirat din Panspermia – una din teoriile despre originea vieții pe Terra, la care am adăugat viziunea unei Londre post-apocaliptice, dar și scrierile lui Kurt Vonnegut, Alan Watts sau Miroslav Holub. Însă, într-un final, piesele de pe album pot fi interpretate și ca simple povești de dragoste”, spune Balthazar.

Albumul Fanfarlo – Let’s Go Extinct poate fi ascultat în întregime aici: https://soundcloud.com/i-d-online-1/sets/album-premiere-fanfarlo-lets-go-extinct și live, la București, miercuri 12 martie, la Control Club!

“Balances inner turmoil with external grace. Tricky that”- Mojo
“The end-times have rarely sounded so sweet” – Q Magazine
“Like Coldplay’s first album, it is as effortless as it is brilliant” – Daily Express

http://www.fanfarlo.com/

Concertul Fanfarlo de la București este organizat de Control Club și OneDay Live, cu sprijinul Wizzair. Biletele, în valoare de 45 de lei, pot fi achiziționate în avans, online pe Easytickets.ro sau de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4).Upcoming 2021 Nike Dunk Release Dates – nike tiempo ii jersey green black friday specials – CopperbridgemediaShops | Compra Jordan AIR JORDAN 1 MID – 554724 – 075 – nike lunar waverly shoes sale clearance

Fanfarlo Martie 2014
Abonează-te pentru noutăți
Ne găsești și aici:

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?