SUUNS – 30 Noiembrie 2014

November 30, 2014
Control Club
Constantin Mille Nr.4
Bucuresti

Unul din cele mai bune exporturi muzicale canadiene din ultimii ani, trupa SUUNS a fost fondată în vara anului 2006, atunci când chitaristul Ben Shemie și bassistul Joe Yarmush au hotărât să lucreze împreună la niște beat-uri, care s-au transformat ulterior în câteva piese. Ceva mai târziu, toboșarul Liam O’Neill și bassistul/pianistul Max Henry s-au alăturat trupei. Au început să aibă loc primele concerte și înregistrări. Rezultatul a fost un album de debut lansat în anul 2010, la casa de discuri Secretly Canadian. 

‘’Zeroes QC’’ a fost înregistrat pe parcursul anului 2009 în Breakglass Studio din Montreal, cu susținerea lui Jace Lasek (membru al trupei canadiene indie rock The Besnard Lakes) pe partea de producție audio și mastering. După albumul de debut, a urmat pentru SUUNS o serie de concerte în Canada, Statele Unite ale Americii și Europa, timp în care tinerii muzicieni au fost remarcați de către publicații precum New York Times și site-uri de specialitate ca Pitchfork sau Quietus. 

În 2012, Suuns au avut mai multe apariții în cadrul mai multor festivaluri importante din Europa, între care Sonic City din Belgia, Village Underground din Londra, Point Ephemere din Paris. Spre finalul aceluiași an, canadienii au pregătit și cel de-al doilea album de studio, intitulat ‘’Images du Futur’’. Acesta a fost lansat în 2013 tot la label-ul Secretly Canadian. Este albumul care le-a finisat sound-ul și le-a adus și mai multă recunoaștere internațională, presa de specialitate apreciind faptul că este un album ‘captivant într-un mod în care puține albume mai pot fi astfel în zilele acestea’. În luna iunie a anului 2013, albumul ‘Images du Futur’ a fost nominalizat în cadrul Polaris Music Prize din Canada la categoria ‘cel mai bun album’. 

Înregistrările la cel de-al doilea album au coincis cu protestele studenților din Quebec, care au început în februarie 2012 și au continuat în septembrie 2013. Ben Shemie vorbește despre un climat social al emoției, speranței și frustrării. Astfel, canadienii de la Suuns extind pe LP-ul ‘Images du Futur’ ideile muzicale regăsite și în primul lor album, ‘Zeroes QC’. Construit pe aceeași intensitate, cel de-al doilea album aduce texturi inedite, explorând teritorii muzicale noi, prin piese precum ‘’Powers of Ten’’ sau ‘’2020’’. Deși albumul este inspirat atât de orele lungi petrecute pe drum, prin turnee, cât și de pulsul social al protestelor din Montreal, acest material se poate mândri cu acel sound forjat tipic, extins cu multă eleganță în direcții electronice (Detroit deep house) și industrial. Putem vorbi despre un album greu, ce are reminiscențe ale trupei post punk revival/noise rock originare din Liverpool, și anume Clinic. 

Live, Suuns înseamnă energie (dusă uneori la extrem), emoție provocată de melanjul armonios între post rock-ul modern și un sound electronic provocator, inovație și o fascinație atipică pentru dans; odată porniți, sunt de neoprit. Trupa a rămas în aceeași formulă până astăzi, iar pe 30 noiembrie îi vom vedea și asculta în premieră în România, în club Control!
adidas heliopolis hotel in dubai , adidas concord ankle fur sneakers boys running Release Date Info , MysneakersShops | Latest Releases , IetpShops – Women’s Nike Air Jordan 1 trainers – nike lunarglide 2 boys

SUUNS 30 Noiembrie 2014
Abonează-te pentru noutăți
Ne găsești și aici:

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?