Thurston Moore (Sonic Youth), The KVB si Hidden Orchestra – live la Control 8

October 12, 2016
Control Club
Constantin Mille Nr.4
Bucuresti


Figura emblematica a muzicii rock alternative, artistul american Thurston Moore ( Sonic Youth ) va concerta, in premiera la Bucuresti, miercuri 12 octombrie, in cadrul seriei de evenimente Control 8 (12-15 octombrie), cu ocazia aniversarii a opt ani de Control Club – unul din cele mai importante cluburi live underground autohtone. In deschidere, duo-ul shoegaze britanic The KVB .

Seria de concerte aniversare continua joi 13 octombrie, cu Hidden Orchestra . Biletele s-au pus in vanzare online, pe Eventbook.ro.

Cunoscut drept compozitor, chitarist si lider al formatiei Sonic Youth, Thurston Moore este una din cele mai influente personalitati ale scenei alternative, inca de la inceputurile sale, cand termenul alternativ definea orice gen de muzica ce sfida convetionalul. Ca fondator Sonic Youth, acesta a demonstrat unei generatii intregi valoarea sub-genului experimental, in muzica rock. De la influenta asupra unor trupe ca Nirvana, pana la includerea albumului Daydream Nation in arhiva muzicala a Bibliotecii Congresului SUA, in 2006, rolul formatiei Sonic Youth in istoria rock-ului nu poate fi ignorat.

Dupa aproape cinci decenii de activitate, Thurston Moore este la fel de experimental si noise, la fel de sensibil si melodic. Artistul va concerta la Bucuresti cu Thurston Moore Band – formata din James Sedwards (Nought) la chitara, Deborah Googe (My Bloody Valentine) la bass si Jeremy Dolton la tobe – alaturi de care a lansat, in 2014, albumul The Best Day.

His innovative playing seems as intuitive as breathing – The Guardian

His latest material is as eminently powerful as his band’s beastly sonic bond – NME

http://thurstonmoore.com

Thurston Moore – Live on KEXP https://youtu.be/O5kP-lRh7qw

Infiintat in 2010, la Londra, de Nicholas Wood si Kat Day, duo-ul britanic The KVB se remarca prin stilul shoegaze cu reverb si productia electronica, minimalista, pentru a crea un sound delicat si efemer. Trupa are in palmares nu mai putin de sapte albume, la realizarea carora au colaborat cu nume mari, ca Anton Newcombe (Brian Jonestown Massacre), Joe Dilworth (Stereolab) sau Geoff Barrow (Portishead).

Recent, The KVB s-au relocat la Berlin, iar cel mai recent album, Of Desire (Invada, 2016), este rezultatul tranzitiei catre un sound minimal art wave, matur si inovator.

Of Desire is the KVB’s most widescreen statement to date and one that blends cinematic sweeps with the post-punk sensibilities of Joy Division at their most glacial and The Cure at the height of their early 80s lysergic anguish. – The Quietus

http://www.thekvb.co.uk

The KVB – Never Enough https://youtu.be/1JeNz3s4GVI

Control 8 Day 1 – Facebook event: http://www.facebook.com/events/303221833384148

Bilete: https://eventbook.ro/music/bilete-control-8-4-day-1-thurston-moore-the-kvb

O orchestra imaginara, asamblata in studio de compozitorul si producatorul britanic Joe Acheson, din inregistrari separate ale unor muzicieni din diferite zone si curente, proiectul Hidden Orchestra vine cu un sound complex, cu texturi orchestrale dark, cu inregistrari de pe teren, cu bas si straturi de percutie. Albumele Night Walks (2010) si Archipelago (2012) s-au bucurat de aprecierile criticilor si publicului deopotriva – de la lansarea acestora, trupa a sustinut peste 250 de concerte, in 30 de tari.

Atmosfera inedita Hidden Orchestra va fi recreata live, joi 13 octombrie, pe scena din Control Club, de Joe Acheson (chitara bas si electronice), Poppy Ackroyd (pian si vioara), Jamie Graham (tobe) si Tim Lane (tobe si trombon).

http://www.hiddenorchestra.com

Hidden Orchestra – live https://youtu.be/bcE4EaAJr_8

Dupa concert , petrecerea continua cu Hot Chip (DJ set). Facebook event: http://www.facebook.com/events/161310644323482 Bilete: https://eventbook.ro/music/bilete-control-8-4-day-2-hidden-orchestra-hot-chip-dj-set

Concertele Thurston Moore / The KVB si Hidden Orchestra, din cadrul Control 8, sunt organizate de Control Club, cu sprijinul OneDay.

Control 8 Facebook event: http://www.facebook.com/events/440304509426742

Biletele pentru evenimentele Control 8 se pot achizitiona in avans, la pretul de 100 de lei (4-Day pass) sau 50 lei (Ziua 1) si 50 lei (Ziua 2) online, prin Eventbook.ro (https://eventbook.ro/program/control-8) sau de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4) si librariile partenere Eventbook: http://eventbook.ro/partners.shock drop air force 1 full uv reactive | NSW TECH FLEECE FULL – ZIP HOODIE – AractidfShops – nike lunar tartan outlet sale cheap

ctrl-8-ani
Abonează-te pentru noutăți
Ne găsești și aici:

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?